zaterdag, 10 februari 2024 12:18

Festival Lente-Uitjes

In de voorjaarsvakantie organiseert Aan de Slinger het Festival Lente-Uitjes. De week van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 februari staat in het teken van Jeugdtheater, film en workshops.

We starten op zaterdag 17 februari met Gezocht: konijn (3+) van Maas theater en dans. Drie politieagenten gaan op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Help je mee de zaak op te lossen? Met een echte konijnentraining na afloop! Om van tevoren al in de stemming te komen, is er een gezellige wortelspeurtocht in de foyer van het theater.  

Op maandag 19 februari om 14:30 uur speelt de voorstelling Rijnreisje (6+) door De Toneelmakerij. Betoverend, muzikaal avontuur door de wereld van beeldend multitalent Steef de Jong. Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. Ga mee op avontuur! Rijnreisje is een bewegend schilderij met tal van levensgrote pop-up decors. Voorafgaand aan deze voorstelling is er van 12:45 - 14:15 uur een ouder-kind workshop, waarbij kinderen en hun ouders/verzorgers samenwerken in dit theatrale spel om de zalmen zo snel mogelijk naar hun geboorteplek te brengen. Een soort levend ganzenbord waarbij er wordt gedanst, gespeeld en vooral veel samengewerkt om de zalmen snel thuis te brengen.

Op woensdag 21 februari om 14.30 uur draait de originele feelgood familiefilm Jippie No More! (6+), die laat zien dat liefde, vriendschap en familie best uitdagend kunnen zijn.

Het festival wordt afgesloten met de voorstelling Emoji Explosie (8+) door HNTjong| Eva Line de Boer op vrijdag 23 februari om 19:30 uur. Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel, een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn. Ook aan deze voorstelling is voorafgaand een workshop (8-12 jaar) gepland van 18:00 - 19:15 uur. De workshop is voor de kinderen, net als voor Mo uit de voorstelling, een challenge die ze aangaan: de challenge om te onderzoeken hoe je de slechtste verliezer wordt en waarin de kinderen net als Mo hun emoties gaan onderzoeken.

Kaartverkoop

Ga voor het complete programma en tickets naar www.aandeslinger.nl en kijk voor het volledige programma van alle deelnemende theaters van Lente-Uitjes op www.lente-uitjes.nl