zaterdag, 10 februari 2024 12:45

Cursus Beschadigd Brein

Het Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’ start binnenkort met de cursus ‘Beschadigd Brein’. De cursus is voor vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met of zorgen voor mensen met dementie.

Het brein van mensen met dementie is beschadigd. Door het verlies van denkvermogen is het gedrag van mensen met dementie erg afhankelijk van de omgeving. Een gunstige omgeving leidt tot gunstig gedrag. Tijdens de cursus wordt ingegaan op de werking van het menselijk brein en worden er handvatten gegeven hoe om te gaan met iemand met dementie. De cursus wordt gegeven door Josee Goes. Zij heeft als trainer en trainingsacteur zeer ruime ervaring in de gezondheidszorg.

De cursus ‘Beschadigd Brein’ bestaat uit drie bijeenkomsten: maandag 19 en 26 februari en 4 maart van 13.30 tot 16.00 uur. De cursus vindt plaats in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. 

Aanmelden kan via www.vanhoutenenco.nl, voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angela de Vogel, 030-7001 500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Steunpunt Mantelzorg Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.