vrijdag, 01 maart 2024 10:34

Webinar financiële regelingen voor mantelzorgers

Op dinsdagavond 19 maart van 20.00 tot 21.00 uur biedt Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van 'van Houten&co’, samen met andere organisaties het gratis webinar ‘financiële regelingen’ voor mantelzorgers aan.

In dit gratis webinar komen regelingen aan bod waar je profijt van kunt hebben als je langdurig voor iemand zorgt. Zo kun je met meer kennis je belastingaangifte (laten) invullen of vragen stellen bij (gemeentelijke) instanties. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 maart via de link: www.mantelzorg.nl/pro/aanmeldformulier-webinar-financiele-regelingen. Kun je niet op deze dag? Meld je dan toch aan. Je ontvangt een link om het webinar terug te kijken. 

Als je voor iemand zorgt, kan het lastig zijn om als mantelzorger te weten met welke regelingen je rekening moet houden. Om je op weg te helpen leggen Rianne Hanning en Natalia Vermeulen tijdens het webinar uit wat de eventuele financiële consequenties van deze regelingen zijn voor mantelzorgers en waar je voordeel van kunt hebben. Wetten en regelingen die tijdens het webinar aan bod komen: Zorgwetten (Wmo, Wlz, Zvw), Pgb en eigen bijdrage, Financiële tegemoetkomingen, Reis- en parkeerkosten, Aftrekposten belastingen, Samenwonen en financiële gevolgen.

Samenwerkende organisaties

Het webinar wordt aangeboden door de samenwerkende organisaties Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort – Linschoten (SWOM), Mantelzorg Nieuwegein, Mantelzorg De Ronde Venen, Stichting Pulse - Steunpunt Mantelzorg IJsselstein, 'van Houten&co’ - Steunpunt Mantelzorg Houten, Mantelzorg Utrecht, Mantelzorgpunt van BindkrachtVHL in Vijfheerenlanden.

MantelzorgNL

De inhoud van het webinar is samengesteld en wordt verzorgd door Mantelzorg NL; de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur. Met als missie dat mantelzorgers op een bij hen passende manier kunnen zorgen en in staat zijn deze zorg te combineren met andere activiteiten.

Meer informatie is aan te vragen bij Angela de Vogel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Steunpunt Mantelzorg Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.