maandag, 11 maart 2024 08:33

Informatiebijeenkomst restaurant Bos Nieuw Wulven

Nieuw Wulven is een recreatiegebied voor inwoners van Bunnik, Houten én regio Utrecht. Dit gebied is sinds 2016 in ontwikkeling om een gevarieerd en aantrekkelijk recreatiegebied te worden. Een restaurant met extra recreatieve voorzieningen en versterking van de natuur is de laatste ontwikkeling die past bij de landschappelijke identiteit van het gebied.

Deze plannen zijn nu bekend en licht Staatsbosbeheer graag toe tijdens een informatiebijeenkomst op maandag 18 maart 2024 van 19:30 tot 21:30 uur in het gemeentehuis van Houten. Alle inwoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Nieuwe Bos Wulven

In het vastgestelde bestemmingsplan ‘Het Nieuwe Bos Wulven’ van 2019 staan de ontwikkelingen en opgave van het bos Nieuw Wulven. Daar valt de bouw van een restaurant ook onder. De vergunningaanvraag voor de bouw van het restaurant werd op 10 januari 2024 ingediend bij gemeente Houten.

Het bijbehorend plan om extra voorzieningen te plaatsen binnen de vastgestelde randvoorwaarden en de natuur te versterken is afgelopen tijd door een nieuwe Houtense partij ontwikkeld. Een verrassend mooi en vooruitstrevend plan waarbij de input van de Staatsbosbeheer enquête over het gebruik en de waardering van bos Nieuw Wulven van 2023 ook is meegenomen. Deze plannen lichten wij graag toe aan inwoners en geïnteresseerden tijdens de informatiebijeenkomst.   

Informatiebijeenkomst 18 maart

Tijdens de bijeenkomst krijgen aanwezigen informatie over de plannen over de bouw van het restaurant en de voorzieningen rondom. De nieuwe ondernemer die deze plannen gaat uitvoeren is aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Bij de verschillende infostands kunnen aanwezigen ook in gesprek gaan met Staatsbosbeheer, gemeente Houten en Bunnik en Stichting Natuurlijke recreatie Nieuw Wulven. Iedereen kan vrij inlopen.

Locatie: gemeentehuis Houten, Onderdoor 25

Tijdstip: maandag 18 maart tussen 19:30 en 21:30 uur