maandag, 11 maart 2024 08:57

Moving Sounds 2024

Jaarlijks organiseert Dutch Percussion Community (DPC) uit Houten een bijzonder slagwerkwerkproject. Voor ons project 2024 Moving Sounds wilden wij graag de artistieke diversiteit verbreden en is samenwerking gezocht met Theaterkoor Houten en Stardance Studio’s Houten, waarmee het een échte Houtense cultuurproductie is geworden!

Samen gaan wij een zeer gevarieerd en verrassend concert verzorgen voor jong en oud, waarbij slagwerk, zang en dans centraal staan.

Speciaal voor dit project zijn twee compositie-opdrachten verstrekt; Frank Wardenier schreef ‘A Poem for I’ dat samen met het koor uitgevoerd wordt en Martijn Oostra componeerde ‘Moving Sounds’ waarbij Stardance een choreografie zal verzorgen. Op het programma staan naast eigen optredens van het koor en de dansgroepen, titels als ‘Iedereen is van de Wereld’, ‘El Caribe’ en ‘All Night Long’.

De DPC slagwerkgroep bestaat voor dit project uit 20 amateur slagwerkers (velen afkomstig uit Houten) en een bassist. De groep staat onder muzikale leiding van Marcus Wiebenga.

Het Theaterkoor staat onder leiding van Jenny van Huissteden. Stardance zal meerdere dansonderdelen invullen met als artistiek leidster Christel van der Gun.

Het concert vindt plaats op 23 maart aanstaande in Theater aan de Slinger, Slinger 40 te Houten.

De middagvoorstelling begint om 14.30 uur (zaal open 14.15 uur), einde concert ca. 16.30 uur en de avondvoorstelling begint om 19.30uur (zaal open 19.15 uur), einde concert ca. 21.30 uur.

Kaarten kosten € 15,– voor volwassenen en € 10,– voor kinderen t/m 12 jaar (inclusief een drankje in de pauze). Deze zijn te bestellen via www.aandeslinger.nl en ook verkrijgbaar (voor zover nog beschikbaar) op de dag zelf aan de kassa van het theater.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds van de gemeente Houten, Firma PalmSens BV, Firma De Rooy Transport- Logistiek en het Theater aan de Slinger.