vrijdag, 15 maart 2024 06:43

Leer (beter) omgaan met de computer

Houtenaren die willen leren omgaan met computers, internet en/of websites van de overheid kunnen zich weer aanmelden voor een van de gratis computercursussen in de Bibliotheek Houten-Centrum. In april en mei starten er weer diverse cursussen op verschillende niveaus. 

Klik & Tik

In de cursus Klik & Tik leren deelnemers om zelfstandig(er) te kunnen werken op een computer. De cursus vindt wekelijks plaats. Onderwerpen die behandeld worden zijn het gebruiken van het internet en een zoekmachine, het invullen van digitale formulieren, e-mail versturen, bestanden downloaden en artikelen bestellen op het internet. 

Start: Donderdag 4 april

Tijd: 13:30 – 15:30 uur

Duur: 8 wekelijkse bijeenkomsten

Veilig Online

In de cursus Veilig Online leren deelnemers waar zij op moeten letten om veilig op het internet te zijn. Hoe herken je (on)veilige websites, hoe kies je sterke wachtwoorden en waar moet je op letten als je online betaalt?

Start: Dinsdag 2 of donderdag 4 april

Tijd: 09:30 – 11:30 uur

Duur: 4 wekelijkse bijeenkomsten

Digisterker

De cursus Digisterker is een vervolg op Klik & Tik en Veilig Online. In deze cursus leren deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Vragen als hoe vraag je een paspoort aan bij de gemeente of zorgtoeslag bij de Belastingdienst komen aan bod. Er wordt gewerkt met de eigen DigiD.

Start: Dinsdag 7 mei of donderdag 16 mei 

Tijd: 13:30 – 15:30 uur

Duur: 4 wekelijkse bijeenkomsten

Meedoen?

Deelname aan de cursussen is gratis. Een cursus start bij voldoende aanmeldingen. Is de cursus vol, dan is plaatsing op de lijst van een volgende cursus mogelijk. Er starten meerdere cursussen per jaar. Meer informatie en inschrijven bij Sanne van der Bruggen, medewerker Taalhuis Houten bij de Bibliotheek Lek & IJssel, 06 23 13 79 05.

Stap voor stap

Bij alle cursussen helpen deskundige vrijwilligers de deelnemers stap voor stap in het werken met en op de computer. Deelnemers werken op hun eigen tempo. Er zijn laptops aanwezig, maar een eigen laptop of tablet is handig, zodat er ook thuis geoefend kan worden.  

Voor wie?

De cursus Klik & Tik is er voor iedereen die weinig of geen ervaring heeft met de computer. De cursus Veilig Online is voor iedereen die al wel met de computer werkt maar vooral wil leren hoe je je veilig op het internet begeeft. De cursus Digisterker is voor redelijk ervaren computergebruikers die willen leren werken met de websites van de overheid.

 

Waar? 

De cursussen worden gegeven in de Bibliotheek Houten-Centrum, Onderdoor 158 in Houten.

 

Digitaal inloopspreekuur

Wie geen cursus wil volgen, maar wel vragen heeft over het gebruik van telefoon, laptop of computer is welkom bij de Digi-inloop. Dit digitale spreekuur is elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Houten-Centrum. Iedereen kan zo binnenlopen; een afspraak maken is niet nodig.