maandag, 18 maart 2024 20:35

Nieuwe lente, nieuwe workshops!

De TechniekFabriek organiseert workshops om kinderen (8 tot 12jaar) op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met technische bouwwerken of leren programmeren. Onze deelnemers tot nu toe vonden het super en de aanmeldingen stromen alweer binnen!

De nieuwe reeksen workshops van de TechniekFabriek starten vanaf 8 april met 5 groepen voor Techniek en 2 groepen voor Computer, op verschillende niveaus.

De aanmelding voor de Techniekworkshops en Computerworkshops is al geopend op de website. Aanmelden kan nog tot 28 maart.

Kennismakingsworkshop

Bij de computerworkshops is een computer een stuk gereedschap, net als een hamer of zaag. We leren de kinderen met dat gereedschap iets te bouwen: te programmeren.

En als je eenmaal een beetje kunt programmeren, kun je daar heel leuke dingen mee doen. Zoals verschillende apparaten aansturen met de micro:bit. Denk bijvoorbeeld aan het aansturen van een verkeerslicht-installatie. Heel herkenbaar uit het dagelijks leven.

Wil je eens kijken of dit iets voor jou is? Dat komt goed uit! Op zaterdag 23 maart zijn er Kennismakingsworkshops in de ochtend en middag om eens te proeven aan het programmeren en de micro:bits. Meld je hier aan!