woensdag, 03 april 2024 06:51

Weidevogelexcursie naar De Kroon

De kievit, de grutto en nog veel meer prachtige (weide)vogels zijn in het land. Deze kan je zien op zondag 12 mei. Dan organiseert de stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk een weidevogel-excursie naar ‘De Kroon’ op het Eiland van Schalkwijk.

Waar en wanneer?

Het vertrek is op 12 mei om 09.30 uur vanaf de Linielanding (Waterliniedok 1, Nieuwegein) naar het weiland. Het is 1,5 km heen en 1,5 km terug over een klompenpad wandelen, stevig schoeisel is gewenst. De verwachting is dat we rond 11.00 uur terug te zijn bij de Linielanding.

De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. De Stichting WEvS heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer. Kijk vanaf de rand van het weiland naar grutto’s, kieviten en tureluurs. Naast de vogels zullen we vertellen over het beheer dat de stichting op het weiland uitvoert in samenspraak met de boer: er wordt bijvoorbeeld laat in het jaar gemaaid, we proberen een kruidenrijke grasvegetatie te krijgen en er wordt waterbeheer uitgevoerd op een deel van de akker zodat de vogels voldoende voedsel kunnen vinden. 

Je kunt je aanmelden via de site van de Nationale Vogelweek.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met  Martin van Middelaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mobiel: 06 – 52799079.