vrijdag, 19 april 2024 13:28

Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk Speciaal

In de Wijkexpeditie beleef je muziek-, theater- en dansvoorstellingen op en over het Houtense Eiland van Schalkwijk. Gelegen aan de rand van de provincie Utrecht, maar afgelegen genoeg voor dat gekoesterde eilandgevoel. Omringd door drie wateren, wordt het landschap sinds de 13e eeuw gedomineerd door verschillende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Werk Aan de Waalse Wetering is het startpunt voor de Wijkexpeditie op 6 en 7 juli, vanaf daar vormt historie de rode draad en leidt cultuur de weg op de route langs een drietal voorstellingen op en over het eiland.

Na iedere voorstelling spring je zo op de fiets of step op weg naar de volgende. En dat is goed toeven met het Eiland van Schalkwijk als prachtig wandel- en fietsgebied bij uitstek. Een ticket voor de Wijkexpeditie geeft toegang tot drie voorstellingen die aansluitend op elkaar spelen:

Voorstelling 1

> Fort Werk aan de Waalse Wetering | Jeugdtheaterschool Aan de Slinger

Beleef hoe de forten tot leven komen in een voorstelling van de jongeren van de Houtense Jeugdtheaterschool Aan de Slinger.

Voorstelling 2 - keuzemogelijkheid tussen:

> Fort Werk aan de Korte Uitweg | New Dutch Connections

Zie Houten vanuit het perspectief van een paar kersverse Houtenaren: in New Dutch Connections delen voormalige vluchtelingen hun blik op de stad in monologen.

> De Lange Uitweg | De Zagerij

Verbindt het verleden met het heden in muziektheatervoorstelling De Zagerij. Een verhaal over een voormalig Houtens familiebedrijf met diepe wortels in het Houten van vroeger en nu.

Voorstelling 3

> Fort Honswijk | Dansvoorstelling

Kijk met andere ogen naar het monumentale Fort Honswijk. Jonge dansers van verschillende Houtense dansscholen brengen een nieuw perspectief op het fort. 

Ticketinformatie

De Wijkexpeditie Eiland van Schalkwijk start bij Fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal. Vanaf daar beleef je drie voorstellingen achter elkaar en tussendoor spring je zo op je fiets – of elektrische step, te huur op locatie – naar de volgende voorstelling. Een ticket geeft toegang tot alle drie de voorstellingen. De afstanden tussen voorstellingen zijn kort en nooit langer dan 10 minuten fietsen.

De Wijkexpeditie vindt plaats op 6 en 7 juli, met keuzemogelijkheid tussen twee tijdsloten: 10:30 tot 13:15 of 15:30 tot 18:15. Ticketkopers ontvangen in de aanloop per mail keuzemogelijkheid voor een aanvullende lunch of diner op locatie.