vrijdag, 19 april 2024 13:47

Erfgoed Festival Schalkwijk Speciaal

Op zondag 12 mei 2024 wordt de vierde editie van het tweejaarlijkse Erfgoedfestival Schalkwijk georganiseerd. De activiteiten vinden plaats op erfgoedlocaties binnen het dorp Schalkwijk.  

Het Erfgoedfestival Schalkwijk wil een breed publiek bereiken van jong tot oud dat door het bezoeken van concerten, voordrachten en tentoonstellingen, kennis neemt van de land- en erfgoederen, natuur en de regionale geschiedenis van het Eiland van Schalkwijk. Het is een samenbindend festival voor jong en oud met een breed cultuuraanbod om de sociale cohesie in Schalkwijk en omliggende dorpen in de gemeente Houten te vergroten.

Op diverse historische monumentale boerderijen, de twee kerken en de Brink en andere markante locaties in het dorp Schalkwijk, worden optredens en voorstellingen georganiseerd.Veel van deze locaties zijn waardevolle cultuurhistorische erfgoederen in de regio. De 145 jaar oude Rooms-Katholieke Heilige Michaelkerk, ook wel de Kathedraal van het Sticht genoemd is zo’n bijzondere locatie. Ook in de Hervormde Kerk op het historische Brink plein worden concerten georganiseerd. Deze markante plekken worden in de culturele setting van het festival met een andere blik gezien, inclusief de historie.

Er is ook aandacht voor de natuur op het Eiland van Schalkwijk. Wandelend of fietsend tussen de concertlocaties ontdekt de bezoeker onder andere het voor wandelaars populaire Klompenpad, het Lint- en Liniepad, het Verdronken Bos en andere natuurgebieden op het Eiland van Schalkwijk.

Locaties:

Boerderij De Wit, Brink 30

Nederlands Hervormde Kerk, Brink

Brink Plein

Pand Pannekoek, Provinciale weg 1

Tuin Brassica, De Griend 1

Restaurant Jonkheer De Ram, Jhr. Ramweg 22

H. Michaelkerk, Jhr. Ramweg 19

Huis ‘Vogelsangh’ De Leeuw, Jhr. Ramweg 4

Boerderij De Bruin, Kaaidijk 3

Boerderij Van Rijn, Lagedijk 14

Boerderij Uijttewaal ‘Helena Hoeve’, Lagedijk 26

Doneer om dit festival mogelijk te maken

HELP het Erfgoedfestival Schalkwijk mogelijk te maken! Graag doen wij een beroep op u, de bezoekers en liefhebbers van het festival.

De toegang tot alle concerten, en dat zijn er veel, is gratis! Dit willen we graag zo houden maar hebben uw vrijwillige steun nodig. Help ons dit schitterend festival mogelijk te maken voor alle inwoners uit de regio.

Wij zijn erg blij met iedere gift! Alle bijdragen door velen kunnen het mogelijk maken.

Veel dank!????????

Klik hier of scan de QR-code:

71058

(Je kunt na inloggen zelf een bedrag invullen)