vrijdag, 26 april 2024 12:16

Expositie Edith Cohen in Schoneveld

Cannot find 2014/edith cohen subfolder inside /home/inwohouten/domains/houteninwonersplatform.nl/public_html/images/slideshows/2014/edith cohen/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:Apache/2
Client OS:Unknown
PHP:7.4.33

Tot 27 mei exposeert Edith Cohen in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld. De rode draad van haar werk is het vormgeven van de herhaling van patronen die altijd verschillend zijn.

Ze wordt geïnspireerd door de veelheid aan geometrische vormen in de wiskunde. Ze gebruikt oude technieken zoals borduren, vlechten en boetseren. Haar creaties passen in de traditie van het minimalisme en geometrische abstractie en is te zien geweest in verschillende exposities. Het is opgenomen in meer dan 50 particuliere collecties.

“Al op jonge leeftijd kreeg ik mee, vanuit de joodse traditie, dat het stellen van vragen belangrijk is. Zo leer je nadenken over jezelf en leer je begrip op te brengen voor de ander. Mijn kunst is een artistiek antwoord op deze existentiële vragen. Het gaat niet om het perfecte antwoord maar nodigt uit tot vervolgvragen.”

Edith heeft na haar werkzame leven als onderwijzeres, docent dramatische vorming, kunstmanager en docent levensbeschouwing een opleiding gevolgd als beeldend kunstenaar aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten.