vrijdag, 10 mei 2024 08:51

The Lizzy Legacy a tribute to Thin Lizzy

Op 25 mei 2024 treedt de The Lizzy Legacy op in JC Enter . Enter wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een rockpodium. Thin Lizzy is een Ierse hardrockband. The Lizzy Legacy brengt een tribute aan het Thin Lizzy van de 70-er en vroeg 80-er jaren. Thin Lizzy op zijn best met goede songs, stevige gitaren en een klassieke hardrock sound.

Kenmerkend voor de groep was ook de opstelling waarin twee leadgitaristen centraal stonden met hun harmonieuze prachtige samenspel. The Lizzy Legacy zal u meenemen naar de hoogtijdagen van deze legendarische band. ‘The boys are back in town’, ‘Whiskey in the jar’, ‘Emerald’, 'China Town' en ‘Dancing in the moonlight’ komen zeker voorbij tijdens het optreden.

De muziek van Thin Lizzy kenmerkt zich door rauwe energie en een enorme dynamiek, van tijdloze rocksongs tot mierzoete ballads; precies dat waarin de muzikanten van The Lizzy Legacy zich thuis voelen. De samenstelling van Thin Lizzy wisselde in de loop der jaren regelmatig. Naast frontman zanger/bassist Phil Lynott waren de belangrijkste leden Brian Robertson en Scott Gorham. Ook Gary Moore en Snowy White hebben deel uitgemaakt van de bezetting. Phil Lynott stond bekend als een extravagante maar briljante zanger, bassist, componist en poëet. Hij schreef ook vaak maatschappijkritische teksten. 

JC Enter opent op 25 mei om 20:00 de deuren; het concert begint om 21:00 uur. Kaarten a €15.00 zijn te bestellen op deze site.

Media