zaterdag, 11 mei 2024 14:10

Rondleiding door Houten

Luchtfoto van het Oude Dorp van Houten, met centraal de Pleinkerk Luchtfoto van het Oude Dorp van Houten, met centraal de Pleinkerk HUA, beeldbank, nr. 847539

Stichting Houtense Hodoniemen biedt al enige jaren diverse interessante rondleidingen aan. Elke keer weer is dit een succesformule, waarmee we de deelnemers verrassen. Met unieke inkijkjes op interessante locaties en andere leuke wetenswaardigheden die aan bod komen.

Ook in 2024 is er een gevarieerd aanbod, langs drie prachtige plekken in Houten, die al wandelend of fietsend ontdekt gaan worden: het Oude Dorp, buurtschap Oud-Wulven en Houten-Zuid.

In Het Oude Dorp vertellen we u meer over de geschiedenis van het dorp, in het bijzonder over de straatnamen. In de buurtschap Oud-Wulven hoort u meer over het gelijknamige kasteeltje dat hier stond. In Houten-Zuid komt u meer te weten over de ontwikkeling van het landschap, van voor de tijd dat de wijk in ontwikkeling kwam, en over kasteel Schonauwen.

Ticketprijs:

Een deelnemer €15,-, twee deelnemers samen aangemeld €27,50,-.

U kunt kiezen voor:

Het Oude Dorp, wandeling
Wanneer: zaterdag 8 juni, zondag 9 juni en zondag 30 juni 2024
Aanvang: 15:00 tot ca. 16:30 uur
Startlocatie: Burg. Wallerweg 5
Bijzonderheden: afsluiting met koffie en thee

Houten-Zuid, op de fiets
Wanneer: zondag 26 mei en zondag 1 september 2024
Aanvang: 14:00 tot ca. 16:00 uur
Startlocatie: Piazza 1 (voor de snackbar)
Bijzonderheden: afsluiting met koffie en thee

Oud-Wulven, op de fiets
Wanneer: vrijdag 24 mei 2024
Aanvang: 14:00 tot 16:00 uur
Startlocatie: parkeerplaats boerderij Nieuwoord (Notengaarde 3)
Bijzonderheden: aan het eind is er de gelegenheid om boerderijwnkel Nieuw Slagmaat te bezichtigen.

U kunt zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Geef aan met hoeveel u wilt deelnemen, en vermeld uw telefoonnummer (zodat we u bij wijzigingen op de hoogte kunnen stellen).