vrijdag, 17 mei 2024 06:28

Above Clouds: de invloed van de online wereld

Zaterdag 8 juni is het zo ver: alle leerlingen van Shine staan opnieuw op het podium van theater Aan de Slinger voor hun jaarlijkse eindvoorstelling. Dit jaar gaat de voorstelling over het jaarthema De Online Wereld. Iedereen komt hier dagelijks mee in aanraking. Maar zijn we ons ook bewust van de invloed die deze wereld heeft op ons zelfbeeld, onze keuzes en hoe wij als maatschappij naar de wereld kijken? 

Above Clouds is een spannende, theatrale reis door het internet, waar het onverwachte normaal is. Waan je in een virtuele dimensie waar ontmoetingen plaatsvinden met bijzondere figuren. Ontdek een plek waar de grenzen tussen realiteit en digitale fantasie vervagen.

'Stel je voor...

Je hebt een lange dag op school of werk achter de rug. Je komt thuis, duikt achter je laptop, klapt hem open en plotseling verdwijn je...

 Je bent aan het online gamen met je vrienden en plotseling... verdwijn je in het niets.

 Je bent geschorst, je ouders zijn kwaad en je zit opgesloten op je kamer.
Je logt in op je laptop en dan, onverwachts, verdwijn je helemaal.

 Dit overkwam 47 jongeren uit Houten en omgeving…

 Tot op de dag van vandaag zijn ze niet teruggevonden.’

Op basis van persoonlijke ervaringen en de eigen ideeën van onze Shine-leerlingen is deze scherpe, multidisciplinaire eindvoorstelling ontstaan. “De online wereld leek mij een leuk thema om mee aan de slag te gaan, omdat het heel breed is en je er erg creatief mee kan zijn. Daarnaast is het goed om als jongere bewust te zijn van de voor- en nadelen van dit thema.”, aldus Yamie (19). Het wordt een voorstelling vol humor, serieuze topics en, niet te vergeten, spektakel. Reserveer je kaartje snel en verlies jezelf in de betoverende wereld van Above Clouds, waar elke klik een nieuwe verrassing brengt en elke ontmoeting een avontuur op zich is.

Datum: zaterdag 8 juni
Tijden: 16:30 uur en 20:00 uur
Normale prijs: €10
Prijs voor jongeren t/m 21 jaar: €7,50
Tickets binnenkort verkrijgbaar via de www.aandeslinger.nl