donderdag, 23 mei 2024 18:52

Rob Lamothe in de Groeverij

Het concert van Rob Lamothe op 27 juni in De Groeverij was razendsnel uitverkocht. In overleg met Rob hebben we een extra show kunnen inpassen in zijn drukke tourschema: op woensdag 26 juni is er een extra concert in De Groeverij. En om deze avond extra bijzonder te maken speelt Rob alléén op deze datum uitsluitend songs van zijn band Riverdogs. Mis die unieke kans niet!

Rob Lamothe is een Canadese zanger/gitarist die in 1990 doorbrak met zijn rockband Riverdogs. Met het titelloze debuutalbum sleepte Rob in Nederland zelfs een Edison in de wacht. Het laatste Riverdogs album dateert van 2017. Sinds vorig jaar speelt Rob ook in de nieuwe rockband Cross Country Driver, samen met zijn zoon Zander.

Sinds 1996 speelt Rob echter vooral solo. Hij bracht sinds dat jaar tien solo-albums uit waarvan ‘Gravity’ de eerste was. Omdat dit album dit jaar voor het eerst op vinyl wordt uitgebracht staat de exclusieve Europese tournee vooral in het teken van dit album. Maar voor het concert op 26 juni in De Groeverij verlegt Rob het accent dus naar repertoire van Riverdogs.

Rob begeleidt zichzelf op akoestische gitaar en vertelt onder welke omstandigheden hij de tracks schreef die hij ten gehore brengt. De man heeft veel meegemaakt in zijn leven waardoor zijn songs prachtige verhaaltjes zijn die uit het leven zijn gegrepen. Een soloconcert van Rob Lamothe is daarom veel meer dan een concert alleen.

Te zien en beluisteren op 26 juni in de Groeverij.