vrijdag, 31 mei 2024 14:27

Workshop Kaarsen maken

In deze leuke workshop ga je aan de slag met het maken van kaarsen en een kaarsenstandaard. Met de aanwezige materialen stel je je eigen kaarsen samen die helemaal in jouw interieur passen. Voor het gieten van de vormkaarsen hebben we verschillende mallen en vele kleuren kaarsenwas.

Bij het maken van de geurkaars kies je een glaasje uit en bepaal je welke geur je gaat toevoegen aan de was. Tot slot ga je met klei aan de slag om een bijpassende kaarsenhouder te maken. Je gaat dus sowieso met 3 unieke werkstukken naar huis!

 

Wat doen we in deze workshop?

We beginnen met een uitleg van alle aanwezige materialen en de keuzes die je kunt maken. Ook vertellen we precies hoe het kaarsen maken werkt en waar je op moet letten. Heb je je kaarsenvorm en kleur gekozen dan ga je de was afwegen, smelten en in de vorm gieten. Als het drogen van je eerste werkstuk is gestart, kies je een mooi glas uit onze voorraad en bepaal je welke kleur en geur je gaat gebruiken. Je plaatst de lont, smelt de was en dan begint het gieten, best een precies werkje. Als je ook je geurkaars naar de droogtafel hebt verplaatst, stroop je je mouwen op en ga je met klei aan de slag. We leggen met voorbeelden uit hoe je met de klei het mooiste resultaat bereikt. Vervolgens maak je met je eigen creativiteit een kaarsenstandaard die aansluit bij jouw kaars en jouw smaak.

Wat moet je kunnen of weten voor de start van deze workshop?

Voor de workshop kaarsen maken heb je helemaal geen ervaring nodig. Omdat we met hete was werken is de workshop niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Wat moet je meebrengen naar deze workshop?

Je hoeft niks mee te brengen naar deze workshop, behalve je goede humeur en een hoop zin!

Waar ga je mee naar huis?

Na afloop van de workshop heb je een mooie vormkaars, je eigen geurkaars en een bijpassende kaarsenstandaard gemaakt. Omdat de was en klei minimaal 24 uur moeten drogen kun je je werkstukken op een later moment ophalen in Houten of IJsselstein.

Kosten € 39,-. Alle materialen en koffie/thee met wat lekkers zijn bij de prijs inbegrepen.

Plaats:Spoorhaag 101, 3995 ED Houten
Datum en tijd: 5 juni 2024, van 19:30 tot 21:30 uur.