zaterdag, 01 juni 2024 11:55

Healthy Houten partnerbijeenkomst gezonde jeugd

Kom donderdag 13 juni naar de partnerbijeenkomst van Healthy Houten in het Huis van Houten. We praten met en over onze toekomst: jeugd. Hoe kunnen we hen helpen een gezonde keuze te maken? Ideaal onderwerp tijdens de landelijke ‘Week voor de Gezondheid’! Last but not least: we sluiten af met een gezellige en gezonde borrel -mocktail en (vega) hapjes included-.

Iedereen die wil meedenken, is welkom! Ook als je (nog) geen partner bent, maar wel betrokken bent met jeugd en jongeren. (Of als je zelf tussen 10 en 24 jaar oud bent.) Maar meld je wel even aan i.v.m. catering. Let op: vol = vol.

Inmiddels zijn we druk bezig met een mooi programma: 
De bijeenkomst wordt begeleid door niemand minder dan Houda Loukili. Ze is opgegroeid in Houten en werd op jonge leeftijd Nederlands kickbokskampioen. Nu inspireert ze iedereen met hoe belangrijk gezondheid is voor je, zowel mentaal als fysiek. 

Inloop is vanaf 13:45 uur.

14:00 uur: Tijdens onze inleiding zoomen we in op de Gezondheidsmonitor Jeugd. GGD onderzocht hoe het is gesteld met gezondheid onder leerlingen tussen 13 en 17 jaar in Houten en regio Utrecht.
14:30 tot 16:00 uur: Daarna is het mogelijk om mee te doen met gesprekstafels (twee keer een ronde van 40 minuten). Je hebt keuze uit:

Bewegen: Sportpunt Houten vraagt zich af: hoe kunnen we jeugd helpen na de basisschool te blijven bewegen? Hoe kan het dat jeugd na basisschooltijd afhaken bij sportverenigingen? Een mooi en interessant gesprek over motiveren tot bewegen.

Mentaal: MDT Baas! en Eén tegen Eenzaamheid vertellen meer over eenzaamheid onder jongeren. En hoe kan Maatschappelijke Dienst Tijd jongeren tussen 15 en 27 jaar oud helpen? Vanaf september begint MDT Baas! ook in Houten met een programma voor jongeren die na schooltijd of tijdens een tussenjaar zichzelf willen (her)ontdekken. Daarnaast is er hier zeker ook ruimte om te praten over stress- en prestatiedruk onder jongeren. Dat is namelijk groot in het nieuws. 

Voeding: Welke ideeën heb je om jeugd te inspireren voor gezonde voeding? Slaat gezonde schoolkantine aan? Of is het een fase dat jongeren hollen naar de supermarkt in een tussenuur? De adviezen die aan deze tafel worden gegeven, delen we achteraf met onze supermarktpartners.

Middelengebruik: ‘De wereld wordt rookvrij. Dus wen er maar aan.’ Dat lees je op de website van rookvrije generatie 2040. Een landelijke actie die lokaal goed wordt opgepakt. Ken jij nog plekken die we rookvrij willen maken? Schoolpleinen, sportverenigingen of winkelcentra? Of zijn er andere manieren om roken te ontmoedigen?

16 uur: We eindigen met een mooie pitch van de vier gespreksleiders en inspiratie van Houda.
16:30 uur: Netwerkborrel. Praat rustig nog even na met een mocktail en gezonde snack.

Kom je ook? Meld je alsjeblieft aan voor 7 juni via dit formulier (duurt 1 minuut). Dan weten we hoeveel mocktails en hapjes we kunnen bestellen. ;-) vol = vol.