vrijdag, 21 juni 2024 09:13

Open Perceelsdag Land van Ons bij Kasteel Heemstede

Sinds dit jaar zijn Henk en Djûke Smith – van der Maat, van boerderij Nieuw Slagmaat, de trotse pachters van een uniek stukje grond vlakbij kasteel Heemstede. Het perceel heeft een unieke geschiedenis door de aanwezigheid van het kasteel en de overgebleven restanten van de kasteeltuin.

Land van Ons heeft dit perceel aangekocht en wij mogen het van hen pachten. Samen werken we eraan om de maisakkers en graslanden om te toveren tot een plek vol biodiversiteit. Kom het bekijken tijdens de open dag op zaterdag 6 juli 2024.

Vrijwilligers staan op 6 juli tussen 11.00 en 16.00 uur klaar om alles te vertellen over de ontwikkelingen op de voormalige Kasteeltuinen van Heemstede. En onze Henk gaat vertellen over de gewassen die geteeld worden en gaan worden op het perceel. Er is een stand aanwezig, waar alle informatie over Land Van Ons is te verkrijgen. Op het perceel is geen toilet aanwezig. Hiervoor en voor een lekkere kop koffie is er horecagelegenheid bij de Utrechtse Golfclub, die makkelijk bereikbaar is via het bruggetje.

Het perceel ligt tussen kasteel Heemstede en de A27 en is goed bereikbaar met de fiets vanaf Bunnik, Utrecht en Houten. De ingang voor het perceel is aan de Langeweg. Er is geen parkeerruimte en geen gelegenheid om te keren, kom dus, zoals Houtenaren betaamt, met de fiets. Voor de bezoekers van verder weg, op station Houten kun je OV-fietsen huren, het is een kwartier fietsen naar de ingang. Heeft u vragen? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.