zaterdag, 06 juli 2024 10:40

Tour de Schalkwijk

Tour de Schalkwijk is een jaarlijks terugkerend wielerevenement (sinds 1970) voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. De organisatie van dit evenement bestaat uit ruim 150 jongeren die zich vrijwillig inzetten om er voor de kinderen een onvergetelijke tijd van te maken.

De 54e Tour de Schalkwijk zal plaatsvinden van zondag 14 juli t/m zondag 21 juli 2024.

Gedurende één week fietsen 100 rennertjes verdeeld over 10 lokale sponsoren mee in de wielerronde, welke bestaat uit twee tijdritten (zondagen), een puntenkoers (woensdagavond) en op de overige dagen ochtendetappes. Net als in de Tour de France met zijn eigen klassementen. Naast het wielrennen zijn er dagelijks activiteiten voor de kinderen en diverse feesten voor volwassenen. Op de laatste zondag tijdens het defilé mogen alle renners een prijs in ontvangst nemen.

Happy New Tour Party

Kom jij ook zaterdagavond 13 juli met ons de nieuwe Tourweek inluiden? Bereid je voor op een avond vol dansplezier, want we gaan los op de heerlijkste Tourhitjes. Onze special guest is niemand minder dan Arjon Oostrom, met onder andere zijn liedjes Pure Verleiding en Zakka Zakka.

BELANGRIJKE INFO - Tickets zijn te koop via de website of de Tour de Schalkwijk Facebook pagina - Locatie: Provincialeweg 36 - De deuren gaan om 20:30 uur open - 16+ (geen 18, geen alcohol) - Garderobe is aanwezig (onbemand) - Friet & snackkar aanwezig Tijd: 20:30 - 01:30 uur

Opening Tour de Schalkwijk

Zondag 14-07-2024 staan de tijdritten op het programma en dit betekend dat wanneer Joost Geerdes de magische woorden ‘3… 2… 1… pffff’ door de speakers laat klinken, de 54e Tour de Schalkwijk van start gaat. Voorafgaand aan de tijdritten worden de ploegen gepresenteerd, zien we jullie langs het parcour?

Tijd: 12:15 uur

Puntenkoers & Straatfeest

Jaaa,woensdag 17-07-2024 is het weer zover! Dit jaar kun je weer genieten van de spanning en sensatie van de puntenkoers, onder het genot van een koud drankje en de beste Tourhitjes. Ben jij er ook bij om samen te juichen en te dansen op het kerkplein op woensdagavond 17 juli? Mis het niet! Kom gezellig langs en laten we er een onvergetelijke avond van maken!

TIMETABLE: 18.00 uur, Truien uitreiken + Start Puntenkoers - ± 19:30 uur, Uitreiking puntenkoers - 23:00 uur, Eind Straatfeest

Brinkfeest

Houd je agenda vrij, want op zaterdag 20 juli is het Brinkfeest, de spectaculaire afsluiter van de Tour de Schalkwijk! Dit belooft een avond te worden voor in de boeken, op een bijzondere locatie met een onweerstaanbaar gezellige sfeer. Laat je meeslepen door de beste Tourhitjes en trakteer jezelf op de allerlekkerste drankjes. We zien je op de Brink!

BELANGRIJKE INFO: - Locatie De Brink - De deuren gaan om 20:30 uur open - DJ met alle Tour klassiekers - Geen 18, geen alcohol - Friet & snackkar aanwezig

Defilé

Zondag 21-07-2024 nadert het einde van de 54e Tourt, maar we sluiten af met een knal! Wie de tour volbrengt, verdient ook een prijs! En waar beter om deze te ontvangen dan op het defilé? De tour-missen en -misters zullen de prijzen uitreiken. Van de "Smerige Kuiten-prijs" tot het "Bommetje van de Week", van de "Dierenvriendenprijs" tot de felbegeerde titel van "IJsjesmonster" - met welke prijs ga jij er vandoor? Maar dat is nog niet alles! Ook zetten we onze vrijwilliger in het zonnetje. En natuurlijk worden de officiële klassementen uitgereikt! Mis deze afsluiting niet en vier met ons het einde van een onvergetelijke Tourweek!

Tijd: Aansluitend aan de tijdritten

 

Media