zondag, 04 augustus 2024 10:33

Expedities op Fort bij Rijnauwen voor jong en oud

Foto: Staatsbosbeheer Foto: Staatsbosbeheer

Deze zomer starten nieuwe expedities op Fort bij Rijnauwen. Er zijn drie verschillende thema’s voor jong en oud: Expeditie Vleermuismysteries, Soldaat Paraat en Natuurgeheimen.

Van de eerste twee thema’s zijn vanaf nu ‘try-outs’ te boeken voor een gereduceerd tarief. Expedities Natuurgeheimen volgt binnenkort. 

Tijdens de expedities ontdek je als bezoeker het fort en leer je over haar huidige of vroegere bewoners. Dit gebeurt op een interactieve manier met een aantal leuke opdrachten De expeditie start bij het hek van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3, Bunnik. De kosten zijn nu tijdelijk € 5 per persoon (ook voor kinderen). 

VlLEERMUISMYSTERIES
Tijdens deze avondeditie gaan deelnemers op pad om vleermuizen te spotten, misschien wel slapend in het fort en daarbuiten vliegend met een batdetector. Ook komen ze van alles te weten over het leven van een vleermuis. 

SOLDAAT PARAAT
Hoe leefden de soldaten eigenlijk en wat deden ze op een dag? Met een aantal opdrachten gaan bezoekers zelf aan de slag, bijvoorbeeld met het klaarmaken van het kanon. 

Eerste data try-outs: 
Vleermuis avondexpeditie: - donderdagavond 1 aug van 20:30-22:00 - woensdagavond 7 aug van 20:30-22:00 
Expeditie Soldaat Paraat: - Woensdag 7 augustus van 14:00-15:30 - Woensdag 21 augustus van 14:00-15:30 

Deelnemen kan alleen na aanmelding vooraf via de website www.staatsbosbeheer.nl, zoek op expeditie Rijnauwen. Houd de website ook in de gaten voor nieuwe data.