vrijdag, 13 september 2024 14:12

Vrijdag 20 september is het World Cleanup Day

Vrijdag 20 september steken burgers, bedrijven en gemeenten de handen uit de mouwen om de omgeving op te ruimen. Dit doen zij tijdens World Cleanup Day, werelds grootste opschoonactie van het jaar. Sinds dit jaar is World Cleanup Day toegevoegd aan de agenda van de Verenigde Naties en is de jaarlijkse datum vastgesteld op 20 september. Dat valt dit jaar dus op een vrijdag. In Nederland is IVN Natuureducatie de organisator van World Cleanup Day.

Tijdens World Cleanup Day worden straten en speelpleinen opgeschoond. Buren verenigingen zich om gezamenlijk met de afvalgrijper de woonwijken aan te pakken. Aanmelden voor World Cleanup Day op 20 september kan op www.worldcleanupday.nl. Voor Houten zijn al acties aangemeld.

Krachten bundelen tegen zwerfafval

IVN Natuureducatie neemt de organisatie van World Cleanup Day in Nederland voor haar rekening. Zij sporen niet alleen particulieren van jong tot oud aan om mee te doen, maar ook scholen, bedrijven, verenigingen, sport(clubs) en gemeenten.

Over IVN Natuureducatie

IVN Natuureducatie organiseert natuuractiviteiten, cursussen , projecten en campagnes om kinderen en volwassenen te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is. IVN is in 1960 opgericht om ongewenst gedrag van bezoekers in natuurgebieden te corrigeren en is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met diverse afdelingen, die allerlei activiteiten organiseren. Via het project schone rivieren , gesteund door de gemeente Houten , draagt IVN bijvoorbeeld haar steentje bij in het voorkomen van plastic in rivieren.

Wil je ook meedoen?

Je kunt je aanmelden via worldcleanupday.nl en daar je opruimactie registreren. 

Materiaal

Heb je materiaal nodig? Ga dan naar www.houten.nl/zwerfafval en vul het aanvraagformulier in. 

Een andere keer aan de slag?

Wil je niet wachten tot 20 september of wil je vaker helpen met zwerfvuil opruimen? Kijk dan ook eens op www.zwerfvuilhouten.nl