zaterdag, 21 september 2024 12:26

Kinderboekenweek-activiteiten in de Bibliotheek

De Kinderboekenweek is het grootste leesfeest voor kinderen. Dit jaar is het van 2 t/m 13 oktober met het thema: Lekker eigenwijs. In de Bibliotheek Houten-Centrum is er weer een breed aanbod aan eigenwijze activiteiten, aansluitend bij de Kinderboekenweek. 

Doe een spelcircuit door de Bibliotheek

Tijdens de hele Kinderboekenweek kunnen alle kinderen in de Bibliotheek een leuk spelcircuit volgen. Het parcours bestaat uit verschillende opdrachten die kinderen van 4 t/m 8 jaar uit moeten voeren in de Bibliotheek. Voor het uitvoeren van de opdrachten verdienen ze ook nog een klein cadeautje. Het parcours kan elke dag tijdens de Kinderboekenweek én tijdens openingstijden uitgevoerd worden. 

Theaterworkshop

Ontdek wat het betekent om lekker eigenwijs te zijn door middel van theater, improvisatie en expressie in deze theaterworkshop van Shine Houten op zaterdag 5 oktober. De workshop is van 13.30 – 15.30 uur en speciaal voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. De workshop is gratis, maar er is beperkt plek. Aanmelden via de website.

Knutselen met natuurmaterialen

Op woensdag 9 oktober van 15.00 – 16.30 uur wordt in samenwerking met Natuur- en Milieu-educatie een gezellige knutselmiddag verzorgd. Kinderen van 6-9 jaar zijn welkom om te komen knutselen. Wat er geknutseld wordt, is nog een verrassing. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. 

Voorleesfeest met Bip

Tijdens de Kinderboekenweek is er ook weer het maandelijkse voorleesfeestje voor kinderen van 4 t/m 6 jaar in het thema ‘Lekker eigenwijs’. Na het voorlezen gaan kinderen samen iets knutselen. Het voorleesfeest is woensdag 9 oktober 15.15 – 16.15 uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

Workshop breakdance

Op zaterdag 12 oktober van 13:00 - 14:00 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar deelnemen aan een workshop breakdance. In deze workshop ontdekken kinderen de essentie van de hiphopcultuur en verkennen ze samen de basisvaardigheden van de dansstijl Breaking. Deelname is gratis, maar er is beperkt plek. Aanmelden via de website.

Word gratis lid en ontvang een cadeautje

Wist je dat alle kinderen tot 18 jaar gratis lid zijn van de Bibliotheek? Heeft je kind nog geen bibliotheekpas? Maak het tijdens de Kinderboekenweek lid van de Bibliotheek en ontvang een leuk cadeautje. Deze actie is speciaal voor kinderen van 4-12 jaar en geldt tijdens de Kinderboekenweek 2023.

 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheeklekijssel.nl/kinderboekenweek