maandag, 23 september 2024 09:59

Streekmarkt op het Oude Dorp

Aanstaande zondag 29 september is alweer de laatste editie van de Streekmarkt op het Plein in Houten, inmiddels een traditie.

Wat kunt u verwachten op deze streekmarkt? Nou, neem een boodschappenmand of trolly mee en ga bij diverse kramen op zoek naar ambachtelijk geproduceerde producten, verse groenten en fruit, chutneys en confiture, streekbier en nog veel meer.

Ondertussen geniet je van het optreden van de Houtense coverband the Woodz met liefde voor soul, funk en jazz! Onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes die worden verkocht door de foodtrucks: van Argentijnse empanadas tot Hollandse wafels. Natuurlijk zijn er ook weer de heerlijke ambachtelijke pies van Pieman en de verrukkelijke macarons van Proef Geluk. Voor heerlijk vers fruit en groente om van te smullen kunt u terecht bij de streekwinkel uit Wijk bij Duurstede genaamd bij Dijkzicht. Koop confituren en siropen bij Lekkers van Sjem en vul uw biertjes aan met de brouwsels van Brouwerij Hommeles, koop kaas van boerderij Miltenburg. Bij Vino e Basta proef je heerlijke wijnen en zij nemen deze keer ook heerlijke frisdrankjes mee uit Siciliƫ. Kent u de appel Sonneglanz al? Kom hier meer over te weten op de kraam van Fietsen voor mijn Eten, als u geproefd hebt, wilt u vast een zak kopen. De appels worden geteeld in Houten door Boer Gijs.

Het aanbod van de Streekmarkt bestaat ook uit zeer creatieve zelfgemaakte producten bij de kraampjes met sieraden, glaswerk, windlichten, haakwerk, poppen etc. Nog een kadootje nodig? U vindt het vast op de Streekmarkt, origineel en zelfgemaakt door iemand uit de streek.

Neem gezellig iemand mee die de markt nog niet kent en kom met een lege maag en lege tas. De markt is tussen 12.00 en 17.00 uur.