vrijdag, 27 september 2024 11:30

Cursus 'Beschadigd Brein': Praktische handvatten voor mantelzorgers en vrijwilligers

Dit najaar biedt Steunpunt Mantelzorg Houten, onderdeel van vanHouten&co, opnieuw de waardevolle cursus ‘Beschadigd Brein’ aan. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met dementie.

Dementie brengt schade toe aan het brein, wat leidt tot verlies van denkvermogen en veranderend gedrag. Het gedrag van mensen met dementie wordt sterk beïnvloed door hun omgeving: een prettige omgeving kan positief gedrag stimuleren. In de cursus wordt uitgebreid stilgestaan bij de werking van het menselijk brein. Ook worden er praktische handvatten aangereikt om op een goede manier om te gaan met iemand die aan dementie lijdt. De cursus wordt verzorgd door Josee Goes, een ervaren trainer en trainingsacteur met veel ervaring in de gezondheidszorg.

Data en locatie

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten: op woensdag 9, 16 en 23 oktober van 13.30 tot 16.00 uur in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36 in Houten.

Meld u vandaag nog aan!

Wilt u deelnemen aan deze cursus? Aanmelden kan eenvoudig via www.vanhoutenenco.nl/activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angela de Vogel via 030-700 15 00 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische tips die u als mantelzorger of vrijwilliger zeker zullen helpen. Mis deze kans niet om uw kennis te vergroten en de zorg voor uw dierbare te verbeteren.