vrijdag, 18 oktober 2024 14:28

Tentoonstelling "Sterke vrouwen" en vrijheidskalender

De hele maand oktober is op de zondagmiddagen in de H. Michaëlkerk in Schalkwijk de tentoonstelling ‘Sterke Vrouwen’ te bezichtigen. Deze expositie staat in het teken van bijzondere vrouwen uit de kerk, de plaatselijke gemeenschap en de rest van de wereld en hoe zij de afgelopen eeuw invulling hebben gegeven aan deze rol.

Naast het bewonderen van de tentoonstelling is er tijdens de openstelling ook een wisselende activiteit ingepland. Zondag 20 oktober a.s. vindt er tussen 14.00 – 14.30 uur een optreden plaats door het Caeciliakoor. Zij zingen een uitgebreid repertoire van Marialiederen. Zondag 27 oktober wordt de tentoonstelling om 15.30 uur afgesloten met een bijzondere gebedsviering die in het teken zal staan van de tentoonstelling.

Door kenners wordt al gezegd dat deze tentoonstelling eigenlijk had opgenomen moeten worden in de Vrijheidskalender van de gemeente. Hierin staan alle activiteiten opgenomen die in het jubileumjaar '80-jaar Vrijheid' in de gemeente plaatsvinden. Bij het bezoek krijg je namelijk een prachtig tijdsbeeld van de rolontwikkeling van de vrouw.

Het is echt een aanrader om dit eens rustig te komen bekijken op een van de twee momenten dat dat nog mogelijk is. Openstelling Michaëlkerk in Schalkwijk op zondag 20 en 27 oktober van 13.00 tot 16.00 uur.