dinsdag, 10 september 2013 13:07

Open Monumentenweekend 2013: Macht & Pracht

Misschien denkt u bij de gemeente Houten niet direct aan monumenten die binnen het thema Macht & Pracht vallen. De dorpen in de gemeente waren tot ver in de twintigste eeuw agrarische gemeenschappen met de daarbij behorende bebouwing van boerderijen en woningen voor ambachtslieden.
Toch kent Houten een groot aantal gebouwen met veel méér allure dan nodig was om ze functioneel te kunnen gebruiken. Een aantal van deze gebouwen is tijdens Open Monumentenweekend, 14 en 15 september, geopend voor publiek. Een volledig overzicht van locaties en tijdstippen vindt u in de folder van Open Monumentendag in de gemeente Houten.

Maarten van Rossem

De bekende historicus Maarten van Rossem geeft op Open Monumentendag, zaterdag 14 september, een voordracht over het thema van de monumentendag van dit jaar: ‘Macht en Pracht’. Toegang is vrij. Plaats: landgoed Wickenburgh, Wickenburghseweg 17, ’t Goy. Aanvang: 15.30 uur.

Toneelvoorstelling

Later op de dag geven Theatergroep TOF en Stichting Improdium twee toneelvoorstellingen in het landhuis. De eenakter Freule Julie van Strindberg is een voorstelling over machtsverschillen tussen rangen en standen, man en vrouw, verstand en emotie. Reserveren en kaarten bestellen à 15 euro doet u vóór 14 september via http://wickenburgh.luondo.nl.  Maximaal 45 personen per voorstelling. Voorstellingen om 16.30 en 20.00 uur. Open Monumentenweekend wordt georganiseerd door de gemeente Houten en Comité Open Monumentendag. Zie ook www.openmonumentendag.nl.