dinsdag, 07 januari 2014 07:42

Dansende Woorden

In het project ’Dansende Woorden’ wordt de verbinding gezocht tussen poëzie en dans. Leerlingen van College De Heemlanden gaan gedichten schrijven in het Nederlands, Engels, Duits en Frans voor de jaarlijkse Gedichtendag. Dansleerlingen van zes Houtense dansscholen kiezen enkele gedichten en laten zich erdoor inspireren: zij gaan samen met hun docent op zoek naar de verbinding tussen poëzie en dans.

Woorden komen tot leven tijdens Dansende Woorden!

Dansleerlingen maken op een bijzondere manier kennis met poëzie van leeftijdgenoten. Bovendien is er tijd voor kennismaking en uitwisseling tussen gedichtenmakers en dansers. De gedichten en dansen worden aan het eind van project gepresenteerd.

Dansende Woorden vindt dit jaar voor de tweede keer plaats, dit maal tijdens de jaarlijkse Cultuurnacht op 29 maart 2014. De voorstelling vindt plaats om 20:00 in Theater aan de Slinger. Dansende Woorden is een project van "Cultuur aan de Slinger"in samenwerking met college de Heemlanden, Shine, balletschool Helen Wilson, Stardance, dansstudio Olga van Koningsbrugge, Edcdans en Mymotion.

http://www.cultuuraandeslinger.nl/projecten/3920/dansende-woorden/