dinsdag, 07 januari 2014 08:22

Pianofestival HMC

Op 1 maart 2014 gaat het Houtens Muziek Collectief los! Er is dan een groots Pianofestival met concerten en een wereldrecordpoging. Mis het niet!

Alle handen uit de mouwen voor een vleugel in Schoneveld!

Op 1 maart 2014 organiseert het Houtens Muziek Collectief (HMC) het Pianofestival, een spectaculaire dag die volledig in het teken staat van de piano. Het doel van de dag is het vinden van sponsorgelden voor de aanschaf van een vleugel voor Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld.

Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld is één van de twee locaties waar les wordt gegeven door de docenten van het HMC. Het is tevens een uiterst geschikte uitvoeringslocatie voor kleine en middelgrote uitvoeringen. Het HMC heeft al sinds de opening van Wijkcentrum/Cultuurhuis in 2011 de wens om Schoneveld een belangrijke plek te maken voor uitvoeringen door de leerlingen en docenten van het HMC, maar ook om het Wijkcentrum/Cultuurhuis een plek te laten zijn voor andere culturele organisaties om op te treden.

Het Pianofestival bestaat uit onderstaande activiteiten:

Huisconcerten

Houtenaren die in het bezit zijn van een piano of vleugel kunnen een miniconcert aanvragen. Intieme concerten in de huiskamer of bedrijfsruimte dus. Vanaf 1 euro per minuut haalt u de mooiste muziek in huis! Alle Houtenaren zijn natuurlijk welkom om een concert bij te wonen.

Marathonconcert met wereldrecordpoging

Pianoleerlingen verzorgen een marathonconcert van 120 minuten in de centrale hal van Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld. Een spectaculair concert met solo-optredens, muziek voor 4 handen één piano, 8 handen op twee piano’s en…….een wereldrecord: 16 pianisten die gedurende minimaal 5 minuten één piano bespelen! De recordaanvraag is al goedgekeurd door het Guinness Book of Records.

Ligconcert

De pianodocenten verzorgen een rustgevend, meditatief concert, waarbij de luisteraars in schemersfeer kunnen wegdromen op pianoklanken. Al liggend kunnen de bezoekers ook verwend worden met een massage en lekkernijen.

Muziekmarkt

Er worden tweedehands muziekspullen verzameld door de docenten, deze worden verkocht op de muziekmarkt. Aan het einde van de muziekmarkt worden er nog ‘bijzondere’ producten geveild en eventueel producten die over gebleven zijn.

Festivalcafé

Het festivalcafé biedt een open podium voor alle instrumenten/zangers. Het eerste uur is er een gedeelte waarbij iedereen luistert, waardoor de muziek voorop staat en het niet in de achtergrond verdwijnt. Daarna verandert deze setting, mensen mogen gezellig wat gaan drinken en met elkaar praten, het pianofestival wordt zo feestelijk afgerond. Iedereen is welkom om zijn talent te laten horen op welk instrument dan ook.

Doe mee en steun het HMC! Een vleugel kost helaas veel geld en daarom organiseren wij deze spectaculaire dag. Een deel van het benodigde geld hebben we al binnen met dank aan diverse fondsen: €12.500,- Maar daarmee zijn we er nog niet! Door middel van sponsoring via Voordekunst hopen we nog een belangrijk deel van de aan te schaffen vleugel te kunnen bekostigen. Met jullie hulp kunnen we dus het Pianofestival realiseren en een vleugel aanschaffen voor in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld.

Meer weten over het Pianofestival? Kijk op www.pianofestivalhmc.nl of kijk op Facebook

Media