dinsdag, 01 april 2014 07:24

DAK: Dag van de AmateurKunst

Op zaterdag 17 mei 2014 beleeft Houten opnieuw de Dag van de AmateurKunst (DAK). De DAK is hét podium voor amateurkunstenaars in Houten. Op één dag, onder één dak, namelijk Theater Aan de Slinger, laten amateurkunstenaars hun talenten zien. Na een succesvolle pilot in 2013 werkt Aan de Slinger aan een nieuwe traditie in Houten: een gezamenlijke afsluiting van het cursusseizoen van de amateurkunst.

Ontmoeting staat centraal tijdens de DAK. Amateurkunstenaars ontmoeten elkaar, ontmoeten het publiek en ontmoeten andere kunstdisciplines. De DAK biedt een podium voor diegene die misschien nog niet zo veel ervaring heeft met het presenteren voor/ aan publiek, samen met mensen die misschien al wat vaker aan een productie, voorstelling of expositie hebben deelgenomen. Zo kunnen deelnemers ook van elkaars ervaring leren en kennismaken met en leren van elkaars kunstdiscipline. En het publiek kan kennismaken met de diversiteit en kwaliteit van de amateurkunst in Houten.

Voorstelling 't DAK eraf - 2013

Voorstelling 't DAK eraf - 2013

Ook dit jaar zal regisseuse Mayon van der Klei speciaal voor de DAK een voorstelling ontwikkelen.

 De DAK wordt in samenwerking met amateurverenigingen, -gezelschappen, culturele instellingen en professionele kunstenaars en musici georganiseerd.