vrijdag, 02 mei 2014 14:48

Blad van Priegel - een sprookje van Tolkien in de Slinger

Blad van Priegel is de nieuwste theaterproductie van de Houtense toneelgroep Theater Lichtboog. Blad van Priegel is een toneelstuk over dromen en verlangens en over creativiteit die de tijd overleeft. De muzikale voorstelling voor jong (6+) en oud is gebaseerd op het sprookje Leaf by Niggle van J.R.R. Tolkien, de bekende auteur van Lord of the Rings en The Hobbit.

Priegel werkt aan een schilderij. Het moet een boom worden, mooi en groots. Zijn meesterwerk, zijn levenswerk. Maar hij heeft een probleem: het schilderij komt maar niet af. Hij vindt er gewoon de tijd niet voor. Er is voortdurend oponthoud; iedereen houdt hem van zijn werk. Op een dag blijkt dat hij ook nog een lange reis moet gaan maken. Terwijl hij slechts één ding wil: aan zijn schilderij werken. 
Maar dan, aan het einde van de reis, wacht hem een verrassing die alles op zijn kop zet…

De voorstelling wordt ondersteund door live muziek en zang. De muziek is speciaal voor deze productie geschreven door de Houtense componist Roeland Smith.

Theater Lichtboog

 Aan het stuk, onder regie van Natasja Visser, doen negen (amateur) toneelspelers en vijf muzikanten mee. Eerder stond het gezelschap op de planken met Fijne Troost (een toneelbewerking van het bijbelboek Job) en De Grote Scheiding (naar een boek van C.S. Lewis).

Zaterdag 10 mei 15.00 uur
Zaterdag 10 mei 19.30 uur
Zondag 11 mei 16.00 uur