zaterdag, 10 mei 2014 15:43

T’ai Chi Chuan

Elke vrijdagochtend van 10.15 tot 11.15 uur geeft docent Edwin Dorff les in T’ai Chi. Maar wat is T’ai Chi eigenlijk precies?
T’ai Chi is van origine een Chinese vecht- en bewegingskunst. Tegenwoordig kenmerkt deze sport zich vooral door oefeningen voor lichaamshouding, ontspanning en ademhaling waarbij het grootste energiepunt van het lichaam (de DAnte) centraal staat. De bewegingen zijn rustig en niet belastend voor gewrichten. Doordat het lichaam ontspant, gaan de ademhaling en de hartslag omlaag en richt je je aandacht op je eigen lichaam.
 Door deze combinatie wordt de bewustwording van het eigen lichaam vergroot. Het verbetert het evenwichtsgevoel, de ontspanning, coördinatie, en de algehele doorstroming in het lichaam. Dat dit weer een positief effect heeft op het verminderen van stress, drukte en spanning spreekt eigenlijk voor zich.

Wil je een keertje komen kijken? Of een gratis proefles volgen? Je bent van harte welkom in zaal 2 en 3 van Centrum Lorech, Hollandsspoor 37. Aanmelden kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur in Wijkcentrum De Vuurtoren, Zijdemos 30, Houten. Tel. (030) 636 42 55 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.