vrijdag, 23 mei 2014 08:14

CSI versus de werkelijkheid

Op dinsdag 24 juni van 20.00-22.00 uur is de Bibliotheek Houten-Centrum Plaats Delict. Marco Bosmans van particulier forensisch instituut Forensicon vergelijkt in zijn lezing 'CSI versus de werkelijkheid' de bekende tv-serie en boeken met de werkelijkheid.

Hoe wordt een moord in werkelijkheid opgelost? Is het mogelijk tijdens een televisieaflevering een of meer moorden op te lossen, of duren onderzoeken in de werkelijkheid toch langer? Wat gebeurt er tijdens zo'n onderzoek? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de lezing. Aan de hand van een aflevering van CSI wordt uitgelegd op welke punten de televisieserie niet realistisch is en op welke wijze een dergelijke situatie in de werkelijkheid zal worden onderzocht.

Na het volgen van de lezing zullen de deelnemers met andere ogen naar de televisieserie kijken. De lezing is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden; er worden geen leeftijdsgebonden scenes getoond. Ook voor wie CSI niet kijkt is de lezing goed te volgen en leuk om te beleven.

Kaarten voor de lezing kosten EUR 7,50 en zijn te koop via de website www.deverdiepinghouten.nl. De deur is open vanaf 19.45 uur.

Dit is een activiteit in het kader van Juni - Maand van het Spannende Boek, een knallende maand in de Bibliotheek Lek - IJssel.

Ruilbeurs Spannende Boeken

Naast de lezing is er in de Bibliotheek Houten-Centrum ook een spannende-boeken-ruilbeurs. Elke zaterdag in juni kunnen bezoekers hun 'uitgelezen' spannende boeken ruilen voor een ander spannend boek.

De ruilbeurs vindt plaats tijdens openingstijden van de Bibliotheek. Moordspel Bezoekers van de Facebookpagina van de Bibliotheek Lek - IJssel kunnen deze maand hun detectivetalent beproeven in het Moordspel. Het Moordspel is een online wedstrijd waarbij een klassieke 'whodunit' in 7 delen gepubliceerd wordt. Iedere week worden er twee delen online gezet plus een aantal aanwijzingen voor het oplossen van de moord. Deelnemers moeten raden wie de moordenaar is. Raden ze het goed, dan maken ze kans op mooie prijzen.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl en www.maandvanhetspannendeboek.nl

Lees meer http://www.hetlokalenieuws.nl/nl/nieuws.asp?rssID=23320-172-0-voorpagina104