woensdag, 08 oktober 2014 00:00

Korenfestival 2014

Op zaterdag 8 november 2014 organiseert Aan de Slinger voor de tweede maal een korenfestival voor (kerk)koren, kinder- en jongerenkoren uit Houten en omstreken. Het wordt een gezellige en muzikale dag waarop koren met elkaar kennismaken en elkaar zien optreden. Voor inspiratie en verdieping zijn er verschillende workshops voor alle koorleden. Er hebben zich twaalf koren aangemeld.

Programma

In Theater Aan de Slinger presenteren de koren zich en iedereen heeft dan de gelegenheid om koren te beluisteren. Voor de koren die dat willen, bestaat de mogelijkheid te zingen voor een jury, waarna het koor een juryrapport ontvangt.

In overleg met enkele vertegenwoordigers van de koren is een gevarieerd workshopaanbod samengesteld. Workshopleiders laten koorleden kennismaken met een andere stijl of repertoire of gaan nader in op interpretatie en zangtechniek. Ieder koorlid kan deelnemen aan een workshop en voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid een tweede workshop te volgen. De dag wordt gezamenlijk afgesloten met het zingen van
het ‘Houtens lied’.