dinsdag, 04 november 2014 00:00

From the Beginning

Het festival "From the Beginning" is het vervolg op projecten als "Ik wil in een band". Jonge talentvolle bands uit omgeving Houten krijgen hier de kans om voor een groot publiek te spelen. De bands verzorgen hun eigen promotie en de voorverkoop van de tickets.

Zodoende verdienen de bands hun eigen gage en kunnen ze dit gebruiken om in de band te stoppen. Ken je geen enkele band, maar wil je heel graag van deze livebands genieten? Geen probleem, er zijn genoeg tickets op de avond verkrijgbaar aan de deur. Wil je al vast in de stemming komen: van alle bands zijn hun demo's gelinked aan de foto.

De entree bedraagt € 5,- en de deuren gaan om 18.30 uur open. 

Blackbirds - Houten

blackbirds

Colin Dijkman (Drums)
Sam van Dam (Lead Guitar)
Jason van Breukelen (Bass)
Cody de Rijk (Rhythm Guitar)
Dewi Saltzherr (Vocals)

Breakout Tendency

breakout-tendency

Breakout Tendency is een Indierock, Britpop band uit Vianen. De leden zijn Niels Vroomans, Ricardo Meijer, Mart Knook en Remco Baars. Hun muziek wordt geinspireerd door de Arctic Monkeys en de Beatles.

District Lines

District-Lines

De rockband District Lines is een van de ontdekkingen van "Voor Houtens Talent Wordt Geklapt". Ze haalden daar de finale. Hun eerste live optreden werd meteen een tweede plaats!

De mannen en vrouw van District Lines weten goed hun gevoel in hun muziek te leggen. Een eigen geluid staat voorop!

Trippin' over Stools

Trippin' over Stools

Trippin' over Stools is een blues-rock georiënteerde band uit Houten. Een energieke band van 4 jongens die hun passie voor muziek uitoefenen naast het drukke dagelijkse leven. In september 2012 kwamen de jongens uit de band voor het eerst bij elkaar door het project  "Ik Wil In Een Band".

De muziek bevat zowel invloeden uit de vroegere rock (Bijv. Jimi Hendrix, Eric Clapton en de Rolling Stones), als uit wat modernere kringen (o.a. The Black Keys, LMFAO en de Red Hot Chili Peppers). Naast het eigen materiaal, spelen de jongens dan ook regelmatig bekende hits als covers. Natuurlijk wel overgoten met een heerlijk ToS sausje.

Muiden Posse - Houten

muiden-posse

Muiden Posse is een jong fris bandje uit Houten waarbij plezier in het maken van muziek voorop staat. 6 man en 1 vrouw sterk en barstensvol enthousiasme. Sinds 2013 is de band regelmatig in de oefenruimtes en op verschillende podia te vinden. Zij spelen pop/rock covers waarbij niemand stil kan blijven staan. Inderdaad, zij zelf ook niet. Spring, dans en zing mee met Muiden Posse!

Rebel Hits Jury - Utrecht

rebel-hit-jury

De boys van Rebel Hits jury hebben sinds december de handen weer ineen geslagen. De ruige gitaar sound, strakke bas en luide drums zorgen voor een heerlijk vernieuwende bluesrock sound met pop invloeden. Deze combinatie wordt afgemaakt door de kenmerkende stem van de zanger. 

Met invloeden van Nirvana, Triggerfinger, Black keys, Jack White, Pearl Jam, Muse, Lifehouse, Queens of the Stone Age en de Foo Fighters zorgen de heren voor een knallende show met heerlijke grooves.

Sander Schenk, Bob de Kruijk en Bob Simons zijn drie zeer ambitieuze, maar vooral ook gepassioneerde jongens die geen uitdaging uit de weg gaan en elke kans grijpen die zij tegenkomen.