woensdag, 03 december 2014 00:00

Kerst met Koren 2014

Cultuur Aan de Slinger organiseert in samenwerking met de winkeliersvereniging van het Rond voor het vijfde jaar op rij Kerst met Koren. In deze vijf jaar is het evenement Kerst met Koren uitgegroeid tot een groot en gezellig evenement in de donkere dagen voor kerst.

In 2010 was het de eerste keer dat het evenement Kerst met Koren is georganiseerd. De sneeuw kwam met bakken uit de hemel en het hele Rond was bedekt met een witte deken. Dit jaar heeft een recordaantal van 24 koren uit Houten en omstreken zich aangemeld. Op 12, 13 en 14 december kunnen bezoekers bijna 500 zangers bewonderen op het Rond en daarnaast een rondje schaatsen op de ijsbaan.

programma-kerst-met-koren

Kerst met Koren laat de diversiteit van de koren uit Houten en omstreken zien. Van de Vocal Group Basta tot het Jeugdtheaterkoor Houten; er is voor ieder wat wils. Naast de koren die optreden, zijn er ook twee muzikale ensembles de Beiƫrkapel "Die Holzers" en het Schalkwijks ensemble te bewonderen op 14 december. Het koor Vrouwe IJsselstein Swingt sluit Kerst met Koren af. De koren die al vijf jaar mee doen met Kerst met Koren zijn de Castellum Singers, Vrouwe IJsselstein Swingt, Multiple Voice, Houtens Kamerkoor Rondo en NJOY.