woensdag, 03 december 2014 00:00

13e Nieuwjaarsduik Houten "Why not?"

Op 01-01-2015 vindt traditioneel het grootste- en kortst durende evenement van Houten en in de regio plaats. Op het strand van de Rietplas zal om 12 uur de 13e Nieuwjaarsduik Houten van start gaan, georganiseerd door de Stichting Nieuwjaarsduik Houten. Er kunnen maximaal 510 deelnemers te water gaan. Kom je ook meeduiken? 

Wethouder Jocko Rensen (portefeuillehouder van o.a. welzijn & volksgezondheid zal klokslag 12.00 uur het startsignaal geven.

Koude wind, regen, zon of ijs, niets van dat alles zal op 1 januari de deelnemers weerhouden te water te gaan. Zelfs bij hevige vorst kan het doorgaan omdat de organisatie zich al jaren gesteund weet door een groep enthousiaste ijszaagmeesters van de brandweer Houten. (houdt de site wel in de gaten bij twijfel of volg ons op twitter)

Voor alle deelnemers zal er weer de mogelijkheid om zich beschut of niet beschut, mannen en vrouwen apart, om te kleden. Gert Gerritse treedt weer op als opper spreekstalmeester van Houten. Demian Murphy, van Fysio Workshop Houten, verzorgt, de ludieke warming-up op de warme muziekklanken die door Rob de Keijzer van INTER-AVL wordt verzorgd.

Voor iedere toeschouwers is er een gratis kop warme erwtensoep.

De digitale inschrijving is weer mogelijk vanaf 1 december 2014 via deze site. Op maandag 30 december om 16.00 uur sluit de termijn van voorinschrijving. Digitaal aanmelden kan dan nog wel, bij voldoende plaats, tot 1 januari. Vorig jaar al ruim vooraf uitverkocht. Wacht dus niet tot het allerlaatste moment met inschrijven, want vol is vol!

Media

Nieuwjaarsduik 2014 Vides