zaterdag, 06 december 2014 00:00

Amnesty International Avond voor Mensenrechten

Een keur aan artiesten treedt voor u op om aandacht te vragen voor het werk van Amnesty International. Dit lustrum van de ‘Avond voor Mensenrechten’ wordt geopend met een inleiding door Antoine de Haan, voorzitter van het 4 en 5 mei Comité Houten. De presentatie is in handen van Liesbeth Aveling.

U kunt genieten van prachtige muziek en Amnesty International vraagt uw aandacht voor de mensenrechtensituatie in de wereld en het lot van gewetensgevangenen. 

De actietafel met de petitielijsten en informatie over de missie en activiteiten van Amnesty International staat de gehele maand december in de Bibliotheek.

Topartiesten en jong talent

Tijdens dit feestelijke evenement treedt een keur aan artiesten voor u op. Topcellist Sebastiaan van Halsema doet zijn virtuositeit op zijn instrument horen in stukken van diverse stijlperioden. Pianiste Mariken Zandvliet, die in klassiek pianoland haar muzikaliteit op diverse CD opnamen heeft vastgelegd en menig jongtalent op concoursen naar de top heeft begeleid, staat de talentvolle jonge violiste Milica Kovacevic in prachtig repertoire terzijde.

Ook talent van het Houtens Muziekcollectief geeft acte de présence. De jonge pianisten Laura van der Wijk, Merel Adolfs en Tara Fiechter zullen onder andere romantisch pianorepertoire ten gehore brengen. De jeugdige violiste Janna Maurer wordt op piano begeleid door Christianne Maurer in twee melodische klassieke stukken. Geert de Vries speelt op gitaar arrangementen van Harry Sacksioni. De jongerenzang-, dance- en theatergroep Shine laat in een viertal acts dramatische en flitsende performances van dans en zang zien dat zij theatersterren van de toekomst in huis hebben.

Amnesty International vraagt uw aandacht

Op 10 december 1948 werd in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aanvaard. Omstreeks die dag start de afdeling Houten van Amnesty International haar jaarlijkse decemberactiviteiten.

Met programma’s, acties, film en entertainment wil Amnesty Houten de zichtbaarheid van haar werk vergroten en de burgers van Houten daarbij betrekken.

Informatie

De Avond van de Mensenrechten wordt gehouden in de Bibliotheek Houten-Cenrum op vrijdag 12 december. De avond bijeenkomst begint om 17:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Toegang is gratis.