woensdag, 10 december 2014 00:00

Curlin on Ice

Dit jaar is aan het programma van het WINTERPLEIN HET ROND een nieuw onderdeel toegevoegd en dat zijn wedstrijden curling-‐on­‐ice.

Curling is een in Nederland steeds populairder wordende sport, waarin de spelers de stenen van 12 kilo schuiven naar een doelgebied dat is onderverdeeld in vier concentrische cirkels. Het lijkt enigszins op jeu de boules. Hoe meer stenen van de eigen partij in het huis liggen na het schuiven van de acht stenen van ieder team, hoe hoger de eigen score wordt. Dit kan gespeeld worden met 8 personen op één baan of met 16 personen op twee banen.

Op donderdag 11 december, dinsdag 16 december en zaterdag 20 december zijn er reeds bedrijven-­‐en familietoernooien ingepland. Bedrijven en verenigingen kunnen zich hiervoor nog opgeven op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op maandagavond 29 december 2014 is het plan om bij voldoende belangstelling een open curling­‐on­‐ice toernooi te houden vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur. Deelnemers kunnen zich eveneens op dit e­‐mailadres aanmelden.