maandag, 05 januari 2015 15:12

Het Geheim van het Boegbeeld

Zondag 1 februari speelt Theatergroep Het Schellinkje Het Geheim van het Boegbeeld' in Theater Aan de Slinger. Een spannende en hilarische voorstelling over de avonturen van Kapitein Klauwzeer en zijn matrozen Gijsje en Thijsje.

En over afval in de zee. Natuur- en milieueducatie (NME) Houten heeft daarover een spannend voorprogramma gemaakt. De kinderen van het Jeugdtheaterkoor maken met hun liedjes de voorstelling nog sprankelender.

Als kapitein Klauwzeer met zijn matrozen over de zee vaart gebeuren er rare dingen. Er is een boef aan boord, het boegbeeld praat, er zitten vreemde haringen in een ton en er zijn zeemeermensen die de zee schoon houden. Dat moet wel, want de kapitein gooit van alles in het water en daarvan gaan de vissen dood!

Natuur- en MilieueducatieEn er is meer! Over het gevaar van plastic afval heeft NME Houten een geweldig voorprogramma gemaakt. Op een speelse en boeiende manier laten zij kinderen ervaren hoe gevaarlijk plastic afval is voor onze wereld. Doe mee met de speurtocht en win een mooie prijs. Na afloop van de voorstelling is de prijsuitreiking op het podium! Wie wil dit niet?

En als kapitein Klauwzeer met zijn maatjes van wal gestoken is, maken de kinderen van het Jeugdtheaterkoor met hun liedjes de voorstelling tot een bruisend geheel. Een aantal liedjes waren al ingestudeerd, maar deze zijn nog nooit aan het publiek getoond. Er zijn zelfs een paar liedjes speciaal voor deze voorstelling geschreven!

Het belooft dus een leerzame, spannende, muzikale, maar vooral gezellig middag te worden. Het Schellinkje maakt er een onvergetelijke belevenis van. Dit mag je niet missen. Doe mee, kijk en geniet!

Kaartjes bestelt u via www.hetschellinkje.nl. Kinderen betalen 7,- en volwassenen 9,-. De voorstelling, inclusief het voorprogramma, wordt 2 keer aangeboden. Voorstelling 1 van 12.45 14.30 uur en voorstelling 2 van 15.15 tot 17.00 uur. Geef bij het bestellen van de kaarten duidelijk aan of u kiest voor voorstelling 1 of 2.