donderdag, 08 januari 2015 10:14

Expositie in De Meerkoet

Nel Blokland en Maria de Blok Nel Blokland en Maria de Blok

Nel Blokland en Maria de Blok, twee teken- en schilderhobbyisten, exposeren vanaf 6 januari tot eind februari hun werk in De Meerkoet. Deze expositie kan door iedereen bezichtigd worden. Wijkwerkplaats de Meerkoet is te vinden aan de Meerkoetweide 39 in Houten. Opening op dinsdagmiddag van 14:00 - 16:00 uur en tijdens de openingstijden van het gebouw.

Nel Blokland tekent en schildert met tussenpozen al vanaf jonge leeftijd. Het daagt haar uit om lucht, zee, licht en water op een doek of op papier te vangen. Ze maakt voornamelijk gebruik van acrylverf. Nel heeft diverse cursussen gevolgd, waaronder de 3-jarige beeldende route van het UCK te Utrecht. Op deze tentoonstelling zijn zeeën, landschappen en abstracte schilderijen van Nel te zien.

Maria is een jaar of zeven geleden begonnen met schilderen. In het begin alleen abstract en later ook meer realistisch. Kleuren en natuur zijn de thema’s die terugkomen. De laatste jaren heeft ze zich ook wat meer toegelegd op portretten. De schilderijen die in De Meerkoet hangen vertegenwoordigen diverse periodes. De werken zijn voornamelijk in acryl op doek. Bel voor info over de openingstijden: 030- 7001535.