maandag, 02 februari 2015 16:24

Lezing over voedselbossen op 18 februari

Op woensdagavond 18 februari geeft Xavier San Giorgio een lezing over voedselbossen in de Krachtfabriek (voormalig schoolgebouw Putterhaag 2, Houten).

De druk bezochte excursie vorig jaar naar het Voedselbos in Makeblijde smaakte naar meer! Transition Town Houten heeft nu de ontwerper van het bos gevraagd om met hen een serie activiteiten hierover te organiseren: In februari informatie over het 'hoe en wat', in maart een plant- en doe-middag, in april een filmavond en in mei staat een rondleiding gepland. Kijk op de website van TTH voor de activiteiten ( http://tthouten.wordpress.com).

Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Maar dat kan ook in het klein in je eigen tuin of iets groter in je eigen omgeving.

Xavier vertelt tijdens deze praktische avond hoe wij zelf de principes van een voedselbos kunnen gebruiken en toepassen in onze eigen woonomgeving. Xavier San Giorgio en Wouter van Eck zijn experts op dit gebied en hebben het voedselbos in Makeblijde aangelegd.

Inloop 19.15, aanvang 19.30 uur tot ongeveer 21 uur met een koffiepauze halverwegen. Entree: vrijwillige bijdrage.

http://www.foodforestry.nl/