woensdag, 04 februari 2015 10:54

Expositie 'Midden-Nederland onder de Merovingen' in Oude Station

Momenteel is er een expositie op de Archeologiezolder in het Oude Station over 'Midden-Nederland onder de Merovingen, Leven in de Vroege Middeleeuwen'. Deze tentoonstelling is te zien tot 30 september 2015.

De expositie gaat over de tijd van 400-750 na Chr., die wij ook wel eens ‘de donkere middeleeuwen’ noemen. Lange tijd werd aangenomen dat er na het vertrek van de Romeinen in de tweede helft van de derde eeuw nauwelijks bewoning is geweest in onze omgeving. Archeologen hebben de laatste vijfentwintig jaar een andere mening over die periode. Aan de hand van opgravingen en vondsten hebben zij kunnen vaststellen dat er wel degelijk van continue bewoning sprake was. Men trof in Midden-Nederland vele nederzettingen aan. Dat strekte zich uit van het huidige Leidsche Rijn aan de A2, Houten, Odijk tot aan Rhenen en Oud Leusden! De tentoonstelling verhaalt over het werken en leven in een Merovingische nederzetting.
Openingstijden: di en za van 11.00 - 15.00 uur. Toegang gratis. Stationserf 99 in Houten. Zie ook: www.archeologiehouten.nl