maandag, 16 maart 2015 10:57

Expositie Keuze van Kees

Vanaf maandag 23 maart kunt u de nieuwe expositie: De keuze van Kees komen bezichtigen. Deze expositie is verbonden aan de Cultuurnacht Houten. Dit jaar is de expositie samengesteld door wethouder Cultuur, Kees van Dalen.

De keus van …..

Kees van Dalen stelt dit jaar de expositie samen. Hij heeft de moeilijke taak een keuze te maken uit het enorme aanbod aan kunst en cultuur. In die keuze is Kees helemaal vrij. De werken moeten alleen passen in het thema ‘Verbondenheid’, het thema van de cultuurnacht. Over dit thema heeft de organisatie met Kees gesproken.

Verbondenheid

Kees is verbonden met zijn portefeuille als wethouder, waaronder sociale zaken en kunst en cultuur. Hij voelt zich verbonden met Houten en de mensen die hier wonen en vindt het belangrijk dat iedereen meedoet in de samenleving. Hij zou het bijvoorbeeld erg leuk vinden als vluchtelingen hun verbondenheid met hun oorsprong of vaderland willen laten zien.

Natuurlijk is Kees ook verbonden met zijn gezin en familie. Daarvan wil hij ook iets laten zien. Verder heeft Kees een band met de bergen en bergwandelingen. De hoogten, de vergezichten, de vrijheid die hij voelt als hij daar wandelt, laten hem stralen. Kees is gefascineerd door het Midden-Oosten. Als hij zijn ogen dicht doet, ziet en ruikt hij de kleuren en geuren. Verbondenheid is voor Kees ook de verbinding met het verleden en de toekomst. Denk dan bijvoorbeeld aan bodemvondsten uit de oudheid en kunst gemaakt door kinderen of jong cultureel talent.

De expositie is vanaf 29 maart in Makeblijde drie maanden open voor publiek.