donderdag, 02 april 2015 09:18

De Stadswerkplaats gaat op 11 april open!

11 april opent de Stadswerkplaats Houten voor het eerst haar deuren! Tussen 13:00 en 15:00 uur zijn alle inwoners van Houten welkom om te komen kijken en klussen, al dan niet onder begeleiding.

Er is een houtwerkplaats, metaalwerkplaats en een schone werkplaats (naai- en handwerkatelier). Op korte termijn komt er ook een digitale werkplaats. Met lasersnijder en 3D printers.
De Stadswerkplaats is onderdeel van De KrachtFabriek (DKF) en is gevestigd in het voormalige schoolgebouw aan de Putterhaag 2 in Houten. Inwoners kunnen in principe gratis gebruik maken van de werkplaatsen. Iedereen is vrij een bijdrage te geven naar eigen inzicht en draagkracht. Bestemd voor o.a. het onderhoud en vervanging van de machines en gereedschappen. In de centrale hal van De KrachtFabriek is een agenda aanwezig met de openingstijden. Komt dat zien!
Sinds kort vinden er op De Krachtfabriek ook dagbestedingsactiviteiten plaats. Daarvoor heb je een indicatie nodig van de Gemeente (WMO). Je hebt dan recht op begeleiding en / of zorg. Het gaat dan meestal om mensen met een verhoogde (psychische) kwetsbaarheid en / of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het mooie is dat de activiteiten van de DKF nog meer het isolement doorbreken en het zelfvertrouwen van de deelnemers aan de dagbestedingsactiviteiten vergroten. Iedereen werkt hier immers door elkaar én samen op basis van gelijkwaardigheid!