donderdag, 02 april 2015 11:44

Forten openingsweekend

foto Hans Geerlings foto Hans Geerlings

Het fortenseizoen 2015 is weer geopend. En dat wordt gevierd tijdens het openingsweekend van 18 en 19 april o.a. bij Fort Werk aan de Korte Uitweg en bij Fort  Rijnauwen.

Bij Werk aan de Korte Uitweg is op zaterdag 18 april de spectaculaire heropening van het theehuis, het Wachtlokaal en het terras, maar ook van het natuurkampeerterrein. Er zijn allerlei festiviteiten en leuke activiteiten. Bezoek de expositie Caro met vrolijke en blije kunstwerken op papier en doek, maar ook ruimtelijke objecten. Struin langs de marktkramen, geniet van de bijzondere flora en fauna of doe mee aan een schilderworkshop, leuk voor kinderen en volwassenen. In het theehuis kan je genieten van een hapje en een drankje.
Adres:   Werk aan de Korte Uitweg, Lange Uitweg 42A Tull en ‘t Waal

Ook Fort Rijnauwen opent tijdens het openingsweekend van de Nieuwe Hollandse Waterlinie weer hun deuren. En er valt van alles te beleven.
Er is een openingsexcursie op zaterdag 18 april, start om 10.30 en 13.30 uur. Kosten: € 5 p.p.
Op zondag  19 april is een inloopexcursie, start tussen 12.00-17.00 uur. Gratis toegang. Elke kwartier start een excursie waar je bij aan kunt sluiten.
De kinderen kunnen op 19 april met Kapitein Dirk en komen te weten hoe de soldaten vroeger op het fort leefden en werkten. Start 13.00 uur. Kosten: € 5 p.p. Maximaal 30 kinderen.
Daarna kunnen kinderen om 15.00 uur meedoen aan een vleermuizenquiz. Kosten: € 5 p.p. Maximaal 30 kinderen.
Startlocatie: hek bij Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk, Bunnik. Vooraf aanmelden is niet mogelijk.