dinsdag, 07 april 2015 07:48

Activiteiten Milieu Werkgroep Houten

Op 19 april organiseert de Milieu Werkgroep Houten haar maandelijkse excursie per fiets. Onder leiding van twee deskundige gidsen voert de fietstocht dit keer langs de mooiste vogelplekjes rond Houten. We fietsen eerst door bos Nieuw Wulven en hopen o.a. de blauwborst te horen. 

De gidsen wijzen je op de vele zangvogels die in de vroege ochtend actief zijn. Je staat versteld hoeveel soorten zangvogels er te horen zijn. De start van de excursie is om 08.00 uur vanaf het gemeentehuis in Houten. De verwachting is dat we rond 10.30 uur weer terug zijn. De deelname is gratis. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Ook kinderen kunnen aan de excursie deelnemen. Bij de keuze van je schoeisel en kleding moet je er rekening mee houden dat we af en toe de fietsen achterlaten en over paden wandelen. Controleer na wandelingen door de natuur altijd op teken.

Broedvogeltellingen
Op 16 april (06.30 uur), op 3 mei (07.30 uur), op 10 mei (05.45 uur) en op 25 mei (05.30 uur) vinden broedvogeltellingen plaats in het zuidelijk deel van het bos Nieuw Wulven. Interesse? Meld je aan:
http://www.milieuwerkgroephouten.nl/werkgroepen/broedvogels/