maandag, 27 april 2015 11:25

Expositie Trees Klarenbeek in De Meerkoet

Vanaf begin mei toont Trees Klarenbeek haar olieverfschilderijen in Wijkwerkplaats De Meerkoet van Van Houten&co. Trees heeft een heel pragmatische manier van schilderen, in stevige kleuren. Ze gebruikt beelden die ze is tegengekomen op haar fietstochten in Frankrijk, Oostenrijk of in een heel wijde kring om Houten. Daarnaast is ze een bewonderaar van Vincent van Gogh en in een aantal schilderijen is de invloed van hem goed zichtbaar.

Trees schildert nu zo’n 15 jaar. Ze is begonnen in Nieuwegein. Naast het knutselen, dat ze ook graag doet, is het een serieuze hobby geworden. Sommige doeken hebben zelfs mooie houten lijsten, die ze zelf heeft gemaakt. Trees schildert nu samen met een groepje liefhebbers op dinsdagmiddag in Wijkcentrum De Vuurtoren, onder begeleiding van Theo Briggeman, een van de activiteiten van Cursus&co. Theo laat iedereen vrij in zijn werk, maar geeft antwoord op vragen, aanwijzingen om dingen beter aan te pakken en helpt zo nodig bij het oplossen van problemen. Heel inspirerend, leerzaam en gezellig.

Het is zeker de moeite waard om de tentoonstelling te bekijken. Wijkwerkplaats De Meerkoet is altijd open op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Verder kun je altijd binnen lopen als het gebouw open is. Om zeker te zijn dat je buiten de dinsdagmiddag de schilderijen kunt bekijken, kun je even bellen: 030-7001535. Het adres is Meerkoetweide 39, 3993 EB Houten.