woensdag, 29 april 2015 05:18

Festival Aan de Akker

DassenakkerLive!, bekend van intieme huiskamerconcerten, organiseert op 28 juni haar eerste festival. 

Bekijk hier het programma.

 

12:00  Mark Lotterman

Mark is een singer / songwriter uit Rotterdam. Zijn liedjes allemaal bekend om hun verhalen teksten en zijn optredens voor hun expressie en authenticiteit . Mark's stijl vaak wordt vergeleken met Nick Cave , Johnny Cash en Tom Waits . Het muziekblad Oor schreef over zijn laatste album -Year without Summer-, "Misschien wel het beste wat de afgelopen jaren in Nederland is gemaakt".

13:00  Rogier Pelgrim

Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim (28) menig publiek stil. Zijn pakkende en melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. Belangrijke bronnen van inspiratie voor deze liedjesschrijver zijn Jeff Buckley, Damien Rice, Johnny Cash, Sufjan Stevens en Glen Hansard. Wellicht ken je hem van het programma waar hij in 2012 aan mee deed, "De beste singer-songwriter van Nederland".

14:00 Bernard brogue

Bernard Brogue behoort tot de Britse stijl singer-songwriters, zoals John Martyn, Nick Drake die qua stijl niet in een hokje te passen zijn. Een eclecticus bij wie naast folk ook rock en jazzinvloeden hoorbaar zijn.
"Brogues warme stem doet volgens de kenners wel denken aan een combinatie van Nick Drake en Luka Bloom".

15:00  Diftong

Diftong is een folk/americana singer-songwriter. Over zijn onlangs verschenen cd "The Rocket Swing" werd zeer positief geschreven; "Je kunt er invloeden in horen van Tom Waits, The Gourds, 16 Horsepower en meer. Het is de verzamelde passie tot uiting gebracht door de muzikant en poëet Diftong en zijn liedjes dicht bij zijn hart".

16:00  Sebastiaan Benjamin

Het autobiografische werk van Sebastiaan Benjamin heeft invloeden van Paul Simon en Neil Young, maar ook van meer eigentijdse acts als Band of Horses. De folk- en popinvloeden zijn duidelijk hoorbaar, toch weet hij zich te onderscheiden met zijn niet alledaagse stemgeluid. Zijn eigenzinnige teksten nodigen uit tot luisteren en geven stof tot nadenken.

17:00  Herman Pouderoyen

Herman Pouderoyen maakt al geruime tijd het muziekcircuit onveilig met Nederlandstalige liedjes van eigen hand , onder het motto: Het schrijven van een lied kost minder dan een psychiater. De liedjes zijn ontroerend, rauw  & dansbaar. Volgens Kluun, de Nederlandse Nick Cave.

18:00  Einfach Kurt

Een eigenzinnige band die zich niet onder een genre laat duwen: Einfach Kurt maakt duistere murderballads, broeierige vooroorlogse blues en combineert  de rauwheid en romantiek van chanson noir en blues met de aardsheid van folkmuziek en rock.
Begeleid door de diepe gelaagdheid van de contrabas (Jory de Kort) en hoekige, scherpe drums (Martijn Kruisselbrink) weet frontman Koert van Essen het publiek dicht naar zich toe te trekken met muziek die soms duister en groots, dan weer klein en melancholiek is.


Kaartverkoop en info: http://www.dassenakkerlive.nl/products/festival-aan-de-akker/.

dassenakkerLIVE
Dassenakker 69
Houten

M: 0646 628 425
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.