woensdag, 03 juni 2015 17:42

Kersenkoningin opent op 10 juni Kersenseizoen

Kersentuin STER Kersentuin STER www.ster.nu

Op 10 juni a.s. om 15.00 uur opent de Kersenkoningin het kersenseizoen in Kersentuin STER. Midden in een unieke hoogstam kersenboomgaard bij Houten, aan het Amsterdam-Rijnkanaal op het Eiland van Schalkwijk, vindt u Kersentuin STER. Een bijzondere rustplek voor wandelaars en fietsers.

Hieraan voorafgaand kunnen kinderen (8-12 jaar) van 14.00 tot 15.00 uur een eigen vlieger beschilderen, waarmee zij bij de opening van het kersenseizoen de spreeuwen kunnen verjagen in een vliegerwedstrijd naast de kersenboomgaard in de wei. Wie maakt de engste, kleurrijkste en mooiste vlieger die boven de kersenboomgaard gaat vliegen? Christel van Vliet en Willy Kruijssen van Atelier Beeldmakers begeleiden de kinderen bij het beschilderen van hun eigen vlieger, voor deelname meer informatie op www.beeldmakers.nl.  Wel van tevoren opgeven!!

Gedurende het kersenseizoen kunnen kinderen schilderen in de boomgaard op de woensdagmiddagen (14.00-15.00 uur) en volwassenen op de vrijdagmiddagen (13.00-16.00 uur). Geef je snel op en kom op woensdag 10 juni naar de opening van het kersenseizoen bij kersentuin STER en trek oude vrolijke kleren aan waar een verfspatje op mag komen. Intussen bereidt Hanke Schoor zich voor op de pluk van de heerlijkste kersen. Sapjes worden vers in de koelkast gezet voor de dorstige voorbijgangers. Inkopen van streekproducten worden gedaan voor het koken van heerlijke recepten, want ook een hapje eten kun je bij kersentuin STER.

Meer informatie: www.ster.nu/rustpunt en op www.rustpunt.nu