donderdag, 04 juni 2015 14:20

Lezing Water in de Tuin

Lezing Water in de Tuin Lezing Water in de Tuin www.houten.groei.nl

Benieuwd hoe je water in de tuin beter kunt gebruiken of hoe je je waterelementen aan je tuin kunt toevoegen? Op dinsdag 16 juni a.s. om 20.00 uur houdt tuinarchitect Lara de Graaf een (gratis) lezing over 'Water in de Tuin' in SC De Heuvel, Keercamp 13 te Houten.

We hebben -ook als tuinliefhebbers- te maken met de verandering van het klimaat. Meer en hevigere stortbuien en langere droge of warme periodes. Hoe speel je daarop in met je eigen tuin? Aan de hand van voorbeelden uit haar eigen praktijk als landschapsarchitect gaat Lara de Graaf in op de mogelijkheden hoe je om kunt gaan met wateroverlast of juist met gebrek aan water in de tuin. Welke oplossingen zijn er bijvoorbeeld om water af te koppelen van het riool? Waarom zou je regenwater eigenlijk af willen koppelen? Hoe kun je dit verwerken in een mooi ontwerp voor de tuin? Hoe kun je de opvangcapaciteit berekenen?

Lara zal ook ingaan op de landschappelijke situatie specifiek voor Houten en omgeving. Na afloop van de lezing weet je meer van de verschillende mogelijkheden die er zijn om een water- en klimaatbestendige tuin in te richten.

Lara de Graaf is werkzaam als landschapsarchitect bij ontwerp- en adviesbureau Agroplan. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen van erven en landschapsbeplanting in het buitengebied, maar ook met tuinen in de stedelijke omgeving. Daarbij zijn bestaande landschappelijke kwaliteiten steeds haar uitgangspunt.
Meer informatie: www.houten.groei.nl.